2014-2016
1 Kasım 2014 yılında edebiyatist.com adresinden ilk sayımızla merhaba dedik. 2015 yılının Temmuz ayında internetten 7. sayısımız
yayınlandığında aylık 60.000 okuyucunun ziyaret ettiği Türkiye’nin en çok okunan dijital dergisi olduk.
2016 yılının Ocak ayında matbu olarak ilk sayımız okuyucuyla buluştu. “Kent ve Edebiyat” dosya konulu bu ilk sayımızda birçok yazar dergimizde yer aldı. Kafka’nın şehir anlayışından, Selim İleri’nin İstanbul’a bakışına değin derinlemesine Kent-Edebiyat bakış açısı incelendi.
Dergimizin 2. sayısında özellikle popüler kültüre yakın olan bir alan, “Yeraltı Edebiyatı” konusu inceleme altına alındı. Ülkemizde yeraltı edebiyatının önemli kalemlerinden biri olan Hakan Günday’dan kitapları milyonlar satan Amerikalı yazar Josh Malerman’a birçok önemli yazarın katkısının olduğu 2. sayımız kısa sürede tükendi.
“Kadın ve Edebiyat” dosya konulu 3. sayımıza, Pınar Kür, Latife Tekin ve birçok ünlü kadın yazarımız katkı sağladı.
“Aşk ve Edebiyat” dosya konulu 4. sayımızda, Cezmi Ersöz ve Tuna Kiremitçi anlatımıyla, Ayşe Sarısayın gibi değerli yazarlarımızın katkıları vardı.
“Psikoloji ve Edebiyat” dosya konulu 5. sayımıza Mine Söğüt ve Dr.Şuayip
Dağıstanlı söyleşileriyle katkı sağlarken Feridun Andaç ve diğer değerli yazarlar makaleleriyle destek oldu.
“Post Modern Edebiyat” temalı 6. sayımıza Post Modern Kitabıyla Zülfü Livaneli konuk oldu.
“Tarih ve Edebiyat” dosya konulu 7. sayımız bölgesel dağıtımdan ulusal dağıtıma geçtiğimiz sayı oldu ve o tarihten bu yana üniversite ve özel kolejlerin abone olduğu bir edebiyat dergisi halini aldı.
“Felsefe ve Edebiyat” dosya konulu 8. sayımız, o yıl Tuyap Kitap Fuarı Onur Yazarı olan Prof.Dr.İoanna Kuçuradi katkılarıyla yayına hazırlandı.
2017
2017 yılının ilk sayısı niteliğinde olan 9. sayımız “Edebiyatta Mektup” dosya konusuyla çıkarken Orhan Kemal ve Kemal Tahir’in birbirlerine yazdıkları ve daha önce hiçbir yerde yayımlanmayan mektuplarının paylaşıldığı sayı oldu.
2017’nin bahar aylarını müjdeleyen 10. sayımızda dosya konumuz, “Edebiyatta Günlük” idi.
“Roman” dosya konulu 11. sayımızla edebiyatta tür incelememize yeni bir boyut getirdik.
Tür incelemelerimizin devamı niteliğindeki 12. sayımızın dosya konusu “Öykü” oldu.
“Tiyatro ve Edebiyat” dosya konulu 13. sayımızla birlikte tasarımda ve yönetim kadromuzda revizyona giderek 2000 olan trajımızı 5000 e çıkarttık ve dağıtım ağını genişletmek adına Yay-Sat ile çalışmaya başlayarak Kıbrıs dahil Türkiye’nin her yerine ulaştık.
“Şiir” dosya konulu 14. sayımızda aramızdan genç yaşta ayrılan çok özel bir Ahmet Erhan’a yer verdik.
2018
Edebiyatta Türleri işlediğimiz 2017’de Sinema ve Edebiyat Dosya Konusuyla 2018’e merhaba dedik.
Esareti işlediğimiz 16.Sayımız çok fazla ilgi görünce aynı ay içinde 2.baskıya giderek 10.000 traja ulaştık